Drugače povedano, HACCP je sistem, ki zagotavlja prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi škodljivimi učinkovinami v živilih oziroma škodljivimi stanji, ki lahko ogrožajo zdravje.
V kuhinji vzpostavljen notranji nadzor na osnovah HACCP sistema mora:
Kot pripomoček pri izvajanju ene izmed nalog sistema HACCP (nadzor in zapis dogajanja) je tudi centralni računalniški nadzor nad kritičnimi točkami v procesu predelave hrane. Brez dvoma je kritična točka celoten sistem hrambe živil od hladilnic, zamrzovalnikov, hladilnikov in druge hlajene opreme.
Naša kuhinjska oprema je pripravljena za priklop na centralni računalniški sistem, ki lahko nadzira kritične točke v našem sistemu predelave hrane. Opremljena je z ustreznimi računalniškimi vmesniki, ki omogočajo prenos podatkov na računalnik.
Računalniški program za nadzor kuhinjske opreme skladno z načeli HACCP omogoča:
Kot ponudnik celovitih rešitev lahko ponudimo ustrezno programsko opremo za izvajanje nadzora nad kritičnimi točkami preko centralnega računalnika.